managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lokale bevolking lijdt onder grootschalige landinnames

Posted by marcho on June 13th, 2019

In ontwikkelingen hebben grootschalige landinnames door ondernemingen een negatieve impact op de lokale gemeenschap. Vrouwen worden daarbij het ergst getroffen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Oregon State University. De onderzoekers merken daarbij op dat deze operaties immers vooral een belangrijke voedselbron voor de lokale bevolking wegnemen. De productie van het alaam dat door bedrijven wordt ingenomen, wordt immers vaak voor de export gereserveerd. Het fenomeen geldt volgens de onderzoekers ook niet alleen voor landbouw, maar ook voor toerisme, bosontginning, mijnbouw en zelfs milieuprojecten.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>