managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on July 21st, 2019

The Ranch at Rock Creek aan de rand van de stad Philipsburg in Montana is het duurste hotel van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van Luxury-Hotels.com. In het hotel moet voor een tweepersoonskamer minstens 3.600 dollar per nacht worden betaald. Op de tweede plaats staat Amangiri uit Canyon Point in Utah (2.661 dollar), gevolgd door The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch uit Saratoga in Wyoming (2.337 dollar), The Point uit Lake Placid in New York (2.327) en Twin Farms uit Barnard in Vermont met 1.882 dollar. In de top tien zijn in totaal drie adressen uit Montana terug te vinden. Ook Californië is met twee locaties in de top tien vertegenwoordigd.

International Business Machines (IBM) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 19,2 miljard dollar. Dat betekende een daling met ruim 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 5 procent tot ruim 5,6 miljard dollar – Groot-Brittannië heeft bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) zijn beklag gemaakt over de confiscatie van zijn tanker Stena Impero door de Iraanse marine. De onderschepping zou illegaal zijn geweest De Impero zou zich immer in territoriale wateren van Oman hebben bevonden – Het Franse ministerie van cultuur heeft 200.000 euro sponsorgeld van de cementgroep Lafarge teruggestort. Het geld moesten dienen voor de renovatie van het Nationaal Museum van de Middeleeuwen in Parijs. Lafarge wordt ervan verdacht materialen aan jihadisten te hebben geleverd.

Frankrijk zal dit jaar naar schatting tussen 42,8 miljoen en 46,4 miljoen hectoliter wijn produceren. Daarmee zal de opbrengst tussen 6 procent en 13 procent lager liggen dan vorig jaar. De Franse wijn vreest daarmee de zwakste oogst in vijf jaar. Dat is vooral te wijten aan de warme maand juni – Het Franse autoconcern PSA Groupe heeft tijdens de eerste helft van dit jaar ruim 1,9 miljoen wagens verkocht. Dat was een daling met bijna 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De zwaarste terugval viel bij dochter Peugeot, waar de verkoop met bijna 25 procent daalde – Het Nederlandse technologieconcern Philips heeft het Amerikaanse bedrijf Medumo overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Medumo, gevestigd in Boston, richt zich op technologie voor de informatievoorziening aan patiënten – 

In de Verenigde Staten heeft Callon Petroleum de overname van Carrizo Oil en Gas aangekondigd. Met de transactie was een bedrag gemoeid van 3,2 miljard dollar. Door de overname krijgt Callon toegang tot interessante Amerikaanse schaliegebieden. De totale productie komt op meer dan 100.000 vaten per dag – Het Franse modehuis Chanel heeft Fiona Parteger aangetrokken als verantwoordelijke voor diversiteit en inclusie. Daarmee volgt Chanel het eerdere voorbeeld van Gucci. Parteger was voordien bij de Zwitserse bank UBS actief – Het Amerikaanse farmaconcern Abbott Laboratories heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 7,98 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 2,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 37 procent tot 1 miljard dollar.

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn in België 95.789 nieuw diesels ingeschreven. Dat was een daling met 25,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het marktaandeel van diesel daalde daarmee verder van 35,5 procent naar 30,8 procent. In juni was er wel een licht herstel – De haven van Zeebrugge heeft tijdens de eerste helft van dit jaar 21,88 miljoen ton goederen behandeld. Dat betekende een stijging met 12,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei was in sterke mate te danken aan preventieve bevoorrading wegens de geplande brexit – Vermogenbeheerder Econopolis gaat van start met een fonds dat uitsluitend belegt in beursgenoteerde bedrijven met een disruptief karakter. Het fonds gaat van start met veertig bedrijven die onder meer actief zijn in artificiële intelligentie, gaming, robotica en big data.

In Luxemburg moeten bedrijven de grootste onkosten van de hele Europese Unie maken om een medewerker in dienst te nemen. Dat blijkt uit een rapport van het Franse Institut Molinari. Oostenrijk staat op de tweede plaats, gevolgd door Nederland, Duitsland en België – Brussel voert statiegeld in op blikken en plastic flessen. Dat staat in het regeerakkoord van de nieuwe Brusselse regering. Met de maatregel wil Brussel de strijd tegen zwerfvuil aangaan. Volgens het Recycling Netwerk kan het volume zwerfvuil door de maatregel met 70 procent tot 90 procent worden verminderd – Automobilisten moesten in België tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met minder file-uren rekening houden dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Be-Mobile en Touring Mobilis. Gewag wordt gemaakt van de eerste daling sinds het midden van dit decennium. Zowel tijdens de spitsuren als de dalperiodes kon de daling worden vastgesteld.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>