managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Grote algemene kennis vereiste efficiënte breinverbindingen

Posted by marcho on augustus 11th, 2019

De hersenen van mensen met uitstekende algemene kennis zijn bijzonder efficiënt verbonden. Dit blijkt uit een studie van neurowetenschappers aan de Ruhr-Universität Bochum en Humboldt-Universität Berlin, gebaseerd op een hersenonderzoek bij meer dan driehonderd mannen en vrouwen. Met behulp van magnetische resonantie ontdekten de onderzoekers dat individuen met bijzonder efficiënte breinverbindingen over een grotere algemene kennis beschikten dan personen met hersenen die minder sterk waren gestructureerd. Deze netwerken zouden noodzakelijk zijn om verbanden te leggen tussen informatie die op verschillende locaties in de hersenen is opgeslagen.

Lees Verder