managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zwarte beren passen hun dagindeling aan mens aan

Posted by marcho on augustus 11th, 2019

Sommige wilde dieren passen zich bijzonder sterk aan om een succesvolle coëxistentie met de mens te kunnen opzetten. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de University of Massachusetts, gebaseerd op een analyse van het gedrag van populaties Amerikaanse zwarte beren. Eerder onderzoek had al aangetoond dat de beren in periodes van voedselschaarte vanuit het natuurlijke biotopen afzakken naar gebieden met een grotere menselijke bewoning. De nieuwe studie bracht aan het licht dat de dieren tijdens de lente en de herfst hun natuurlijke dagindeling veranderen, zodat ze tijdens de nacht door gebieden met menselijke nederzetting kunnen trekken.

Lees Verder