managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on August 12th, 2019

Het experiment met een zonneweg in Normandië is een mislukking gebleken, maar er zal een nieuwe proef worden opgezet. Daarbij zullen nieuwe panelen worden geplaatst op een kortere weg. De zonneweg in Tourouvre, met een lengte van één kilometer, was tweeënhalf jaar geleden in dienst genomen. Tot maart dit jaar produceerde de weg 229 megawattuur elektriciteit, terwijl oorspronkelijk gerekend was op 642 megawattuur. Er werd slechts een opbrengst van 8.000 euro geboekt, terwijl vooraf was gehoopt op een bedrag van 22.000 euro. De weg leidde tot geluidsoverlast, terwijl ook een snelle slijtage werd vastgesteld. Daardoor moest de snelheid tot 70 kilometer per uur worden beperkt.

De applicatie Ablo van het Gentse technologiebedrijf Massive Media is sinds begin dit jaar al meer dan één miljoen keer geïnstalleerd. Ablo is een chatapplicatie die conversaties tussen gebruikers van andere talen mogelijk maakt. Massive Media lag ook aan de basis van het sociale netwerk Netlog – De Belgische bankverzekeraar KBC Groep heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een rente-inkomsten geboekt van ruim 1,32 miljard euro. Dat betekende een stijging met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep met 7 procent op tot 745 miljoen euro – Ketelbouwer Vyncke uit Harelbeke heeft zijn Spaanse sectorgenoot L. Solé overgenomen. Dankzij de nieuwe dochter moet Vyncke zijn positie in Zuid-Amerika gevoelig kunnen versterken. Ook krijgt Vyncke een gemakkelijker toegang tot de markt van kleinere installaties.

Het Chinese concern Huawei, producent van smartphones, brengt onder de naam Harmonyos een eigen besturingssysteem op de markt. Daarmee wil het bedrijf zich indekken tegen mogelijke beslissingen van Google om de toegang tot Android voor Huawei af te sluiten – Voor taxi-gebruikers is Milan-Bergamo de duurste luchthaven van Europa. Dat blijkt uit een rapport van het platform AirMundo. Een rit van het stadscentrum naar Milan-Bergamo kost 105 euro. Daarna volgen London-Starsted (104 euro), London Luton (99 euro), Milano Malpensa (95 euro) en London Gatwick (93 euro) – Gameproducent Activision Blizzard heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet bijna 1,40 miljard dollar geboekt, tegenover ruim 1,64 miljard dollar dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 18 procent tot 328 miljoen dollar.

De Deense Saxo Bank heeft zijn overname van BinckBank afgerond. De Deense groep maakte eind vorig jaar bekend BinckBank voor een bedrag van 424 miljoen euro over te willen nemen. Saxo is in handen van Zhejiang Geely, de holding van de Chinese zakenman Li Shufu – Het Britse beveiligingsbedrijf G4S stopt met zijn divisie Cash Solutions, gespecialiseerd in het transport en de verwerking van contant geld. Die divisie wordt volgend jaar afgesplitst en voortgezet in een afzonderlijk bedrijf. De beslissing volgt op een strategisch onderzoek – Het Duitse energiebedrijf Innogy heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van bijna 19,03 miljard euro. Dat betekende een daling met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 26,3 procent tot 671 miljoen euro.

Het Britse concern Boohoo Group neemt de modemerken Karen Millen en Coast over van Kaupthing. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 19,8 miljoen euro. Boohoo zegt door de overname van beide merken ook zijn doelpubliek gevoelig te kunnen uitbreiden – Het online opslagplatform Dropbox heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 401,5 miljoen dollar. Dat betekende een stijging met 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het verlies steeg van 4,1 miljoen dollar naar 21,4 miljoen dollar – Het uitzendconcern Adecco heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,2 miljard euro. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 170 miljoen euro naar 159 miljoen euro.

Bottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 5,8 miljard euro. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 10 procent tot 770 miljoen euro – Het Duitse energieconcern Uniper heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 36,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde echter met 48,8 procent tot 308 miljoen euro – Het Brusselse Gewest gaat de volgende jaren 65.000 parkeerplaatsen langs de openbare weg schrappen. Daarmee zullen in de Brusselse regio tegen eind volgend decennium minder dan 200.000 parkeerplaatsen langs de openbare weg beschikbaar zijn.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>