managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on augustus 14th, 2019

De Amerikaanse krant Los Angeles Times had op het einde van het tweede kwartaal van dit jaar 170.000 digitale abonnees. Dat is een verdubbeling sinds de krant in juni vorig jaar door Tribune Publishing aan de biotech-miljardair Patrick Soon-Shiong werd verkocht. Volgens Poynter is er echter sprake van een vertraging. Dit jaar zouden slechts 13.000 bijkomende digitale abonnees zijn geregistreerd. De krant had gehoopt tegen eind dit jaar 300.000 digitale abonnees te hebben. Daarnaast heeft de krant wl 1,2 miljoen lezers voor zijn gedrukte editie. De New York Times heeft meer dan 3 miljoen digitale abonnementen, ex-aequo gevolgd door de Washington Post en de Wall Street Journal (1,7 miljoen)

De Britse investeerder Permira overweegt om zijn schoenenmerk Dr. Martens af te stoten. Een beursgang of een verkoop wordt overwogen. Dr. Martens realiseerde vorig boekjaar een omzet van 454 miljoen pond. Dat was een stijging met 30 procent tegenover het jaar voordien. De winst steeg met 70 procent tot 85 miljoen pond – Het Duitse concern Henkel heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 5,1 miljard euro. Dat was een daling met 0,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 8,6 procent tot 846 miljoen euro – David Gibbs (55) wordt eind dit jaar de nieuwe topman van het Amerikaanse concern Yum Brands. Hij wordt de opvolger van Greg Creed, die het bedrijf de voorbije vier jaar heeft geleid, maar nu met pensioen gaat. Gibbs is momenteel operationeel directeur van Yum Brands.

Ceconomy, het moederbedrijf van de ketens MediaMarkt en Saturn, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 4,6 miljard euro. Dat was een stijging met 0,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies daalde van 90 miljoen euro naar 62 miljoen euro – Verizon Communications heeft zijn bloggingplatform Tumblr verkocht aan de groep Automatic, eigenaar van onder meer WordPress.com. Yahoo, nu onderdeel van Verizon, kocht Tumblr zes jaar geleden voor 1 miljard dollar. Automatic zou nu minder dan 3 miljoen dollar hebben betaald – De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike start met een abonnementsformule voor kinderen tussen twee en tien jaar. Voor een bedrag tussen 20 dollar en 50 dollar per maand kunnen daarvoor vier tot twaalf paar sneakers worden gebruikt. 

Het Duitse bedrijf HelloFresh, leverancier van maaltijdboxen, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 437 miljoen euro. Dat was een stijging met 37 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een winst van 18,3 miljoen euro, tegenover een verlies van 3,9 miljoen euro dezelfde periode vorig jaar – Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, fabrikant van vleesvervangers, heeft zijn plannen voor een uitbreiding naar Japan opgeborgen. De onderneming wil zich momenteel vooral toeleggen op de versterking van zijn positie in de Verenigde Staten – Het Duitse toeristische concern TUI Group heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 4,7 miljard euro. Dat was een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst viel met 85 procent terug tot 21,7 miljoen euro.

De vennootschap WeAreOne.World, organisator van Tomorrowland, heeft vorig jaar een omzet geboekt van 106,2 miljoen euro, tegenover 104,7 miljoen euro inkomsten het jaar voordien. Er was echter een verlies van 5 miljoen euro, tegenover 5 miljoen euro winst het jaar voordien – Het Chinese ecommerce-concern JD.com heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 21,28 miljard dollar. Dat was een stijging met 22,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Er was een winst van 90,1 miljoen dollar, tegenover een verlies van 27 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar – Het vastgoedbedrijf WDP Groep heeft de voormalige site van de conservenfabriek Marie Thumas in Leuven verkocht aan projectonwikkelaar Revive. De site zal worden omgebouwd tot ruimtes voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning. 

Het Amerikaanse bedrijf Advance Auto Parts, fabrikanten van autocomponenten, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 2,3 miljard dollar. Dat was een stijging met 0,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 0,4 procent tot 380,7 miljoen dollar – De Belgische internetapotheek Newpharma heeft het voorbije jaar een omzet geboekt van 81 miljoen euro. Dat was een stijging met 40 procent tegenover het jaar voordien. Het bedrijf mikt dit jaar op een omzet van 100 miljoen euro. Tevens is een uitbreiding naar Zuid-Europa gepland – De Belgische mediagroep Roularta verhoogt de drukcapaciteit van zijn drukkerij in Roeselare. Met de aankoop van een nieuwe drukpers is een bedrag gemoeid van 12 miljoen euro. Op het dak van de productiehal worden tevens zonnepanelen geïnstalleerd.