managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nabijheid groene ruimte werkt positief op mentale welzijn

Posted by marcho on August 24th, 2019

De nabijheid van groene ruimtes is voor het mentale welzijn belangrijker dan factoren zoals tewerkstelling en inkomen en de algemene gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Warwick, de Newcastle University en de University of Sheffield, gebaseerd op een enquête bij meer dan vijfentwintigduizend Britten. Groene ruimtes binnen driehonderd meter van de woning hadden de grootste impact op de mentale gezondheid. Stadsplanners zouden volgens de wetenschappers de resultaten van de studie moeten aangrijpen om bij te dragen aan de creatie van een gelukkiger, gezonder en productiever stedelijk landschap.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>