managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Olifanten houden rekening met ecologische veranderingen

Posted by marcho on August 24th, 2019

Olifanten gebruiken een brede waaier van strategieën om met ecologische veranderingen om te gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Colorado State University en de organisatie Save the Elephants, gebaseerd op navigatiegegevens van meer dan honderdvijftig olifanten uit het Samburu and Buffalo Springs National Reserve in het noorden van Kenia, die gedurende zeventien jaar werden opgevolgd. De onderzoekers zeggen dat vooral stropers de olifanten aanzetten om hun routes aan te passen. Het is volgens de wetenschappers echter vooral opvallend dat niet alle individuen op de uitdagingen met hetzelfde gedrag reageren.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>