managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on August 24th, 2019

In het Egyptische resort Hurghada aan de Rode Zee loopt de toerist de grootste kans het slachtoffer van een voedselvergiftiging te worden. Dat blijkt uit een rapport van het platform Sickholiday.com. De organisatie wijst erop dat Hurghada in 95 procent van alle claims rond voedselvergiftiging in Egypte ter sprake komt. Twee jaar geleden werden volgens het platform over Hurghada minstens drie klachten per week ontvangen. Punta Cana in de Dominikaanse Republiek staat in de rangschikking op de tweede plaats, gevolgd door Riviera Maya (Mexico), Antalya (Turkije), Cancun (Mexico), Boa Vista (Kaapverdië), Marrakesh (Marokko), Sal (Kaapverdië), Mallorca (Spanje) en Benidorm (Spanje).

In de Verenigde Staten is de industrieel David Koch (79) overleden. Hij was tot vorig jaar bestuurder van het conglomeraat Koch Industries. David Koch had ook grote impact op de Amerikaanse politiek. Hij steunde vaak de republikeinen, maar was het oneens met Amerikaans president Donald Trump – Het Deense bedrijf Bang & Olufsen staat te koop. Ole Andersen, voorzitter van de onderneming, heeft bevestigd open te staan voor biedingen. Het bedrijf kampt met teruglopende omzetten. Het bedrijf lijdt onder de toegenomen concurrentie en de veranderingen op de markt – Het Australische luchtvaartconcern Qantas heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet geboekt van 18 miljard Australische dollar. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 1,6 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar.

Het Amerikaanse bedrijf Fitbit heeft met de autoriteiten van Singapore een overeenkomst gesloten om een miljoen onderdanen van de Aziatische stadstaat van fitnesstrackers te voorzien. De gebruikers betalen gedurende een jaar een abonnement van ongeveer 6,5 euro per maand – Het Amerikaanse cloudbedrijf VMware heeft de onderneming Pivotal, ontwikkelaar van gespecialiseerde software overgenomen. Ook het bedrijf Carbon Black, gespecialiseerd in cyberbeveiliging, werd ingelijfd. Met de transacties was een totaal bedrag van 4,8 miljard dollar gemoeid – China gaat bijkomende importheffingen opleggen op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen. Dat heeft de Chinese regering aangekondigd. Onder meer de heffing op de invoer van Amerikaanse wagens gaat van 15 procent naar 40 procent. Ook soja en varkensvlees zijn getroffen.

Het Amerikaanse bedrijf HP Inc heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet geboekt van 14,6 miljard dollar. Dat betekende nagenoeg een status-quo tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met steeg van 840 miljoen dollar naar 880 miljoen dollar – De online modewinkel Zalando heeft in Berlijn onder de naam Zircle een filiaal geopend voor de verkoop van tweedehandskleding. Zircle is gevestigd is het Alexa Shopping Center aan de Alexanderplatz. Het is niet duidelijk of de formule ook naar andere steden wordt uitgebreid – Het medische bedrijf Ion Beam Application (IBA) zal zijn onderzoek naar carbontherapie in een zelfstandige entiteit onderbrengen. Carbontherapie is een nieuwe manier om tumoren te bestrijden. Het moederbedrijf zal in de nieuwe entiteit een belang van 41 procent houden.

Bij het bedrijf Punch Powertrain, producent van automatische transmissiesystemen, zijn een aantal banen bedreigd. Het bedrijf zou de gevolgen dragen van de beslissing van zijn Chinese hoofdaandeelhouder om bescherming tegen zijn schuldeisers te vragen – Bij Bank Degroof Petercam heeft chief executive Philippe Masset zijn functie neergelegd. De positie van Masset zou onhoudbaar zijn geweest na een bijzonder kritisch rapport over de bank. Hij wordt opgevolgd door Bruno Colmant, tot nu toe directielid en hoofd marktonderzoek bij de bank – Kinepolis heeft tijdens de eerst helft van dit jaar een omzet geboekt van 238 miljoen euro. Dat was een stijging met ruim 7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 9,5 miljoen euro naar 25 miljoen euro. Het bezoek liep met bijna 4 procent op tot 17,7 miljoen eenheden.

De drukkerij Corelio Printing in Erpe-Mere is failliet verklaard. De onderneming was sinds vorig jaar in handen van de Nederlandse groep Circle Media Group. Een zoektocht naar een overnemer had geen oplossing opgeleverd. Er wordt nu gekeken op welke manier de activiteiten zouden kunnen worden verder gezet – De Belgische buizenproducent Aliaxis neemt het Amerikaanse bedrijf Silver-Line Plastics over. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Silver-Line Plastics is Amerikaanse marktleider in de productie van plastic buizen – De West-Vlaamse tandwielbouwer BMT Aerospace wil zijn omzet de voorbije jaar met 50 procent opvoeren tot ongeveer 135 miljoen euro. Het voorbije decennium was er al sprake van een verdubbeling. Dat heeft Jean-Christophe Seynaeve, topman van BMT Aerospace, gezegd.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>