managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Beaujolais getroffen door vorst, hagel en hitte

Posted by marcho on August 24th, 2019

De Franse Beaujolais-wijnen hebben dit jaar met een combinatie van tegenslagen moeten afrekenen. Daardoor is de oogst gevoelig ingekrompen. Dat heeft David Ratignier, vice-voorzitter van Inter Beaujolais, gezegd. Hij wijst erop dat de wijngaarden in april door vorst werden getroffen. Tijdens de zomer hebben echter ook hittegolven en zware hagelstormen volgens Ratignier zware schade aangericht. Hij verwacht dat dit jaar een oogst van minder dan 600.000 hectoliter zal worden geteld. Dat zou een daling met meer dan 25 procent betekenen tegenover vorig jaar. Over de kwaliteit van de wijnen is Ratignier echter meer optimistisch gestemd.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>