managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Azië heeft jongste vliegtuigvloot van de hele wereld

Posted by marcho on August 24th, 2019

Nergens in de wereld werken luchtvaartmaatschappijen met een jongere vloot vliegtuigen dan in Azië. Dat blijkt uit een studie van Ch-Aviation, aanbieder van luchtvaartinformatie, op basis van een aan analyse van meer dan dertigduizend commerciële vliegtuigen. De onderzoekers stelden vast dat een gemiddeld vliegtuig wereldwijd twaalf jaar oud is. In Azië daalt dat gemiddelde echter tot achtenhalf jaar. De maatschappijen met de oudste vloten zijn afkomstig uit Afrika en Oceanië, waar de gemiddelde leeftijd van een toestel oploopt tot meer dan zestien jaar. Wanneer naar individuele maatschappijen wordt gekeken, blijkt Norwegian Air Sweden echter de jongste vloot van de hele wereld te hebben.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>