managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Absint krijgt Europese erkenning als streekproduct

Posted by marcho on August 24th, 2019

De Franse alcoholische drank absint heeft van de Europese Commissie de status als beschermd streekproduct gekregen. De producenten van de drank, die afkomstig is uit de regio rond de stad Pontarlier, hebben voor de erkenning vijftien jaar strijd moeten leveren. De drank verwierf vooral beruchtheid in de artistieke kringen van het negentiende eeuwse Parijs. Onder meer Vincent Van Gogh zou een geregeld gebruiker van de drank zijn geweest, net zoals Edgar Degas, Henri Toulouse-Lautrec en Pablo Picasso. Kort na het begin van de eerste wereldoorlog werd de verkoop van absint verboden. Dat verbod werd pas op het einde van de voorbije eeuw gedeeltelijk opgeheven.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>