managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kinderarbeid blijft in vele landen een ernstig probleem

Posted by marcho on August 24th, 2019

Nog altijd veel landen hebben zich onvoldoende gewapend om de strijd tegen kinderarbeid aan te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California. De onderzoekers wijzen erop dat nagenoeg alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties een engagement hebben bevestigd om kinderarbeid te bestrijden. In praktijk blijken die engagementen volgens het rapport echter een dode letter. Aangevoerd wordt dat eenenveertig landen geen enkele maatregel hebben om jongeren onder de leeftijd van achttien jaar tegen gevaarlijk werk te beschermen. Wanneer aan die lijst naties met een gebrekkige wetgeving worden toegevoegd, komt men aan vierenzeventig landen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>