managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Rokers proberen gezondheidswaarschuwingen te verbergen

Posted by marcho on September 17th, 2019

Door de ontradende afbeeldingen of boodschappen op de verpakkingen van tabaksproducten zijn rokers minder geneigd om hun sigaretten op café publiek tentoon te stellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Otago in Nieuw-Zeeland, gebaseerd op observaties bij meer dan elfhonderd actieve rokers in meer dan vijftig drankgelegenheden. De vaststellingen tonen volgens de onderzoekers dat de verplichting van merkloze verpakkingen met ontradende boodschappen een efficiënte maatregel zijn om het rookgedrag te beïnvloeden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>