managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Aanwezigheid partner kan pijn verminderen

Posted by marcho on September 17th, 2019

De aanwezigheid van een partner kan pijn helpen verzachten. Daarvoor is tussen de patiënt en de partner zelfs niet noodzakelijk een verbaal of fysiek contact noodzakelijk. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University for Medical Informatics and Technology (Umit) in Oostenrijk en de Universidad de las Islas Baleares in Spanje. De onderzoekers zeggen dat ook een louter passieve aanwezigheid van een romantische partner in staat is om pijn te verminderen. Eerder was ook al duidelijk dat verbaal en fysiek contact de potentie heeft om het pijngevoel te verminderen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>