managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Inkrimping wereldbevolking zal vooral China hard raken

Posted by marcho on September 17th, 2019

De wereldwijde bevolking zal in de loop van de volgende eeuw met een inkrimping worden geconfronteerd. Dat fenomeen dreigt vooral China bijzonder zwaar te zullen raken. Het land moet dan ook tijdig voldoende voorzorgen nemen om een humanitaire crisis te vermijden. Dat zegt de Chinese demograaf Yi Fuxian. Uit berekeningen van het Pew Research Center blijkt dat de wereld tegen eind deze eeuw een bevolking van 10,9 miljard mensen zal kennen. Dat betekent een jaarlijkse groei met minder dan 0,1 procent. Sinds het midden van de voorbije eeuw kende de populatie nog een jaarlijkse groei tussen 1 procent en 2 procent.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>