managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Fracking heeft wereldwijde energiemarkt veranderd

Posted by marcho on September 17th, 2019

De fracking-revolutie in de Verenigde Staten heeft de wereldwijde energiemarkt fundamenteel veranderd. Dat is de boodschap van een rapport van het International Energy Agency (IEA). De onderzoekers merken op dat de winning van gas en olie uit schalielagen van de Verenigde Staten voor beide producten de grootste producent van de wereld heeft gemaakt. Die verschuiving heeft volgens de energie-autoriteit het landschap van de energiemarkt in zowel de Verenigde Staten als het buitenland fundamenteel veranderd. In juni dit jaar was de Amerikaanse export van ruwe olie al opgelopen tot een gemiddelde van bijna 3,16 miljoen vaten per dag.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>