managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Snelheidsbeperkingen maken bebouwde zones beduidend veiliger

Posted by marcho on October 7th, 2019

Zones met een snelheidsbeperking tot dertig kilometer per uur zijn bijzonder effectief in het verminderen van het aantal en de ernst van verkeersongevallen en slachtoffers. Dat zegt een studie van wetenschappers aan de Queen’s University Belfast. De onderzoekers zeggen ook vastgesteld te hebben dat de snelheidsbeperking in de betrokken gebieden eveneens heeft geleid tot een spontane toename van het aantal wandelaars en van het aantal fietsende kinderen. Die vaststelling geeft volgens de wetenschappers aan dat de maatregel ook een potentiële indirecte positieve impact op lichamelijke activiteit kan hebben.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>