managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Maaltijden met familie en vrienden leiden tot grotere consumptie

Posted by marcho on October 7th, 2019

Mensen consumeren in het gezelschap van vrienden en familie grotere hoeveelheden voeding dan wanneer ze de maaltijd alleen nemen. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de Universiteit van Birmingham, gebaseerd op een evaluatie van meer dan veertig studies. Volgens de onderzoekers gaat dit gedrag terug tot de vroegere jager-verzamelaars, die immers hun maaltijden met anderen deelden om in periodes van voedselonzekerheid aan tekorten te ontsnappen. Dat overlevingsmechanisme bestaat volgens de wetenschappers vandaag nog steeds. Het verstrekken van voedsel leidt immers tot lof en erkenning van vrienden en familie, waardoor sociale banden worden versterkt.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>