managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Natuurdocumentaire verhoogt bewustzijn over bedreigde soorten

Posted by marcho on October 7th, 2019

Natuurdocumentaires verhogen het bewustzijn over bedreigde soorten. De programma’s leiden bij het publiek ook tot gedrag om natuurbescherming te ondersteunen. Anderzijds blijkt er geen positieve impact op donaties aan acties voor natuurbehoud. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College Cork, gebaseerd op een analyse van de Britse documentairereeks Planet Earth, gepresenteerd door David Attenborough. De studie toont volgens de onderzoekers dat filmmakers specifieke acties kunnen ondernemen om het bewustzijn over bedreigde soorten bij het publiek te doen toenemen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>