managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Over dertig jaar leveren hernieuwbare bronnen helft wereldwijde energie

Posted by marcho on October 7th, 2019

Hernieuwbare energiebronnen, inclusief waterkracht, zullen tegen het midden van deze eeuw 49 procent van de elektriciteitsproductie ter wereld leveren. Vorig jaar bedroeg hun aandeel 28 procent. Dat zegt een rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Water, zon en wind vertegenwoordigden vorig jaar 96 procent van de bijdrage die duurzame bronnen in de wereldwijde energievoorziening hadden. Volgens het rapport zal zonnekracht tot het midden van deze eeuw binnen de hernieuwbare sector de snelste groei laten optekenen. Waterkracht zal daarentegen de traagste stijging registreren.

Lees Verder

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>