managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Klimaatverandering stuurt immigratiegolf vanuit Centraal-Amerika

Posted by marcho on October 8th, 2019

Klimaatverandering speelt een belangrijke rol in de emigratiegolf uit Midden-Amerika. Dat zegt de Amerikaanse antropologe Miranda Cady Hallett. De wetenschapster merkt op dat veel boeren in onder meer El Salvador van oordeel zijn dat het niet meer loont om het land te bewerken. Wanneer ze een lening afsluiten om zaad te kunnen komen, is het zelfs niet zeker dat ze in staat zullen zijn om deze kredieten terug te betalen. Vele boeren willen volgens Hallett dan ook nieuwe kansen zoeken en proberen naar een land met betere toekomstmogelijkheden uit te wijken. Dit betekent echter dat grote bevolkingsgroepen moeten kiezen tussen een onzeker levensonderhoud en een illegale migratie.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>