managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Blanco verpakking zou drankenindustrie duur te staan komen

Posted by marcho on October 8th, 2019

Indien ook in hun sector blanco verpakkingen zouden verplicht worden, zou de wereldwijde drankenindustrie meer dan 400 miljard dollar aan waarde kunnen verliezen. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Brand Finance, gebaseerd op een analyse van de potentiële financiële impact die de verplichte overstap naar blanco verpakkingen zou kunnen hebben. De onderzoekers wijzen erop dat na de tabaksindustrie nu ook de drankensector in het vizier komt van de gezondheidsautoriteiten. Reden is de obesitas-problematiek bij grote delen van de bevolking. Brand Finance waarschuwt echter voor aanzienlijke consequenties.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>