managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europese imkers beleven een rampjaar

Posted by marcho on October 9th, 2019

De Europese imkers hebben dit jaar een moeilijke periode doorgemaakt. Vooral Frankrijk en Italië zijn zwaar getroffen. Daar hebben de onvoorspelbare weersomstandigheden tot de slechtste oogst uit de geschiedenis geleid. Dat blijkt uit een overzicht van het persbureau Agence France Presse (AFP). In Italië maakt de landbouworganisatie Coldiretti gewag van nagenoeg een halvering tegenover vorig jaar, toen een oogst van 23.300 honing kon worden gemeld. Ook Frankrijk maakt met minder dan 9.000 ton gewag van een absoluut dieptepunt. Europees marktleider Roemenië moest eveneens een terugval van 30.000 ton tot 25.000 ton.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>