managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vis moet zo vroeg mogelijk in menselijk dieet komen

Posted by marcho on October 9th, 2019

De consumptie van vis in de vroege kindertijd – zelfs al is dat slechts één keer per week – vermindert het risico op ziekte. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Norwegian University of Science and Technology, gebaseerd op een onderzoek bij meer dan vierduizend families in de Noorse stad Trondheim. Kinderen die al op heel jonge leeftijd vis op het menu hadden gekregen, bleken op zesjarige leeftijd aanzienlijk minder risico’s op eczeem, ademhalingsproblemen en astma te lopen. De verbetering varieerde tussen 28 procent en 40 procent. De onderzoekers wijzen erop dat elk type van vis een positieve impact op de gezondheid lijkt te hebben.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>