managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bruine beren maken van Cantabrië een toeristische regio

Posted by marcho on October 9th, 2019

De Spaanse Cantabrische bergen tonen hoe natuurbehoud een cruciale impact kan hebben op de lokale economie. Dat zegt een rapport van de Agence France Presse (AFP) over een project voor de bescherming van de Spaanse bruine beren in het natuurreservaat van Somiedo in de regio Asturië. In de jaren tachtig van de voorbije eeuw bleven in de regio nog amper zestig tot zeventig beren over. Nu zijn er weer ongeveer 350 dieren. Maar de heropleving van het berenbestand heeft ook een positieve impact gehad op het toerisme. Somedio, een gemeenschap van 1.300 mensen, heeft nu negentig toeristenwinkels en hotels die ongeveer 1.400 bedden tellen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>