managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Voormalig IJzeren Gordijn wil erkenning als werelderfgoed

Posted by marcho on October 9th, 2019

Het voormalige IJzeren Gordijn moet worden opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco. Dat zegt de Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland. Hubert Weiger, voorzitter van de organisatie, wijst erop dat het IJzeren Gordijn op een onbedoelde manier is geëvolueerd tot een Europese Green Belt, een ongerepte ecologische habitat met een lengte van 12.500 kilometer. Het IJzeren Gordijn vormde immers een dodenzone die het communistische Oost-Europa van westerse invloeden moest afschermen. Het gebied wordt nu echter bedreigd door een intensief landgebruik, wegenbouw, illegale houtkap en stroperij.

Lees Verder

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>