managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen enkele stad goed voorbereid op kunstmatige intelligentie

Posted by marcho on October 9th, 2019

Geen enkele grote stad is goed voorbereid op de risico’s die met de introductie van kunstmatige intelligentie (AI) gepaard gaan. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Oliver Wyman Forum, gebaseerd op een analyse van meer dan internationale steden. Maar de studie wees uit dat geen enkele stad de vereiste score van meer dan 80 procent behaalt. De beste score werd gerealiseerd door Singapore (75,8 procent), gevolgd door Londen (75,6 procent), New York (72,7 procent), San Francisco (71,9 procent) en Parijs (71 procent). Op het gebied van arbeid en onderwijs blijkt Londen het best voorbereid op de invoering van artificiële intelligentie. Brussel haalt een score van 57,2 procent.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>