managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kwart Amerikaans gezondheidsbudget wordt verspild

Posted by marcho on October 19th, 2019

In de Verenigde Staten wordt ongeveer een kwart van de budgetten voor gezondheidszorg verspild. Dat zegt een studie door wetenschappers van zorgverzekeraar Humana. De onderzoekers zeggen dat verspilling in de gezondheidszorg de Amerikaanse economie jaarlijks maar liefst 935 miljard dollar kan kosten. De grootste oorzaak van het probleem bleek te wijten aan een verlies door overdreven complexe administratieve procedures, die jaarlijks ongeveer 265 miljard dollar verloren zouden doen gaan. Andere grote knelpunten zijn volgens de onderzoekers buitensporig hoge prijzen (235 miljard dollar) en een inefficiënte zorgcoördinatie (27,2 miljard dollar tot 78 miljard dollar).

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>