managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Brexit pijler van Brits racisme tegen Oost-Europeanen

Posted by marcho on October 19th, 2019

Jonge Oost-Europeanen die in Engeland en Schotland wonen, hebben sinds het referendum over de brexit meer dan drie jaar geleden een toename van racisme en vreemdelingenhaat ervaren. Sommigen zeggen zelfs dat leerkrachten er niet meer in slaagden om hen te beschermen. Dat zegt een studie door wetenschappers van de University of Strathclyde, gebaseerd op een enquête bij elfhonderd jongeren die afkomstig zijn uit Oost-Europa, maar al minstens drie jaar in Groot-Brittannië wonen. De onderzoekers stelden vast dat 77 procent van de jongeren, tussen twaalf en achttien jaar oud, aangaf zelf racisme, vreemdelingenhaat en pesterijen te hebben ervaren. 

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>