managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Investeerders willen portefeuilles fossiele brandstoffen kwijt

Posted by marcho on October 19th, 2019

Institutionele beleggers zijn van plan om 15,6 procent van hun portefeuilles fossiele brandstoffen de volgende tien jaar af te stoten. Dat is bijna een verdrievoudiging tegenover de huidige tendens. Voor volgend jaar maakt immers 5,7 procent gewag van desinvesteringen. Dat is de conclusie van een studie van het bureau Octopus, gebaseerd op een onderzoek bij institutionele beleggers met een gezamenlijk beheerd vermogen van 5,9 biljoen dollar. Tegelijkertijd stelden de onderzoekers vast dat vooral infrastructuur voor hernieuwbare energie van deze verschuiving van activa zal profiteren. De volgende twaalf maanden wil 5,2 procent van de ondervraagden budgetten naar hernieuwbare energie overhevelen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>