managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on October 19th, 2019

Gokbedrijven en fabrikanten van tabaksproducten en alcoholische dranken zullen niet aan een veiling voor de naamrechten op het London Stadium kunnen deelnemen. Dat heeft de London Legacy Development Corporation (LLDC) gezegd. De activiteiten van de geviseerde sectoren passen volgens de beheerders van het complex niet bij het imago van het London Stadium. Eerder was met Vodafone een akkoord voor een bedrag van 20 miljoen pond voor een periode van zes jaar gesloten. Op het laatste moment had Vodafone zich uit de gesprekken teruggetrokken. Het London Stadium is zwaar verlieslatend. Door een gebrek aan naamsponsor zouden de uitbaters ongeveer 3 miljoen pond per jaar mislopen.

Vrachtwagenbouwer Volvo Truck heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 10,2 miljard dollar, tegenover 9,5 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg van 777,5 miljoen dollar naar 780,5 miljoen dollar. Het bedrijf verkocht 35.726 nieuwe vrachtwagens, tegenover 35.726 exemplaren het derde kwartaal vorig jaar – Boeing heeft de Amerikaanse autoriteiten veel te laat op de hoogte gebracht van mogelijke technische problemen met het type 737 Max. Een hooggeplaatst piloot van Boeing zou drie jaar geleden al op mogelijke problemen hebben gewezen – De Franse investeerder PAI Partners overweegt de Nederlandse toeristische groep Roompot te verkopen. Er zou gerekend worden op een prijs van 1 miljard euro. PAI Partners kocht Roompot drie jaar geleden voor een bedrag van 600 miljoen euro.

De Franse drankenproducent Rémy Cointreau heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 300,7 miljoen euro. Dat betekende een daling met 1,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De Franse groep lijdt vooral onder een dalende verkoop in Hongkong – In de Verenigde Staten is Mark Hurd, topman van het softwarebedrijf Oracle, overleden. Hurd (62) had vorige maand wegens gezondheidsredenen al zijn functie neergelegd. De taken van Hurd worden momenteel waargenomen door Safra Catz en Larry Ellison – De Amerikaanse zorgverstrekker UnitedHealth heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 60,4 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 6,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 3,3 miljard dollar naar 3,6 miljard dollar.

De Amerikaanse drankengroep Coca-Cola heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 9,5 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 38 procent tot 2,6 miljard dollar – Frankrijk wil loterij Française des Jeux (FDJ) op de beurs van Parijs maten noteren. De operatie zou de Franse overheid een bedrag van 1,5 miljard euro kunnen opleveren. Door de beursgang zou de Franse staat zijn belang in de nationale loterij van 72 procent tot 20 procent willen terugbrengen –  De dierenrechtenorganisaties Soko Tierschutz en Cruelty Free klagen de activiteiten van het Forschungslabor der Pharmakologie und Toxikologie (LPT) uit Hamburg. De organisaties zeggen dat de dieren bij de proeven in het laboratorium zwaar worden mishandeld.

De Belgische pralinefabrikant Leonidas opent in Frankrijk twintig nieuwe winkels. Dat heeft Philippe de Selliers, chief excutive van Leonidas, gezegd. Leonidas heeft momenteel in Frankrijk vierhonderd winkels. De volgnde vijf jaar wordt die keten met honderdvijftig nieuwe adressen uitgebreid – Bank Belfius sluit de volgende maanden in Vlaanderen een twintigtal kleinere kantoren. Door de ingreep verdwijnen vijfendertig banen. De sluitingen hebben vooral betrekking op kleinere kantoren die weinig klanten tellen – De havenbesturen van Antwerpen en Zeebrugge gaan praten over een fusie. Daarmee gaan de havens in op een studie van consultant Deloitte en het advocatenbureau Laga. Uit het rapport blijkt dat een samenwerking aan beide partijen belangrijke voordelen zou kunnen opleveren.

Het bedrijf Soenen Golfkarton uit Hooglede gaat in Lanklaar een tweede vestiging bouwen. Met de investering is een bedrag gemoeid van 80 miljoen euro. De nieuwe fabriek zou in eerste instantie een honderdtal banen opleveren. De bouw zou volgende lente van start moeten gaan – De Luikse intercommunale Nethys heeft de samenwerking met chief executive Stéphane Moreau stopgezet. De man krijgt ook geen ontslagvergoeding. Ook het contract van financieel directeur Pol Heyse en directielid Bénédicte Bayer werd met onmiddellijke ingang verbroken – Rekruteerder Pauwels Consulting uit Gent neemt Health Care Management (HCM) uit Brussel over. De Brusselse onderneming is gespecialiseerd in de outsourcing van medisch afgevaardigden. Het bedrijf werd echter met opvolgingsproblemen geconfronteerd.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>