managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on November 6th, 2019

In de Verenigde Staten is een progressieve alliantie een digitale campagne gestart om de online reclamestrijd met zetelend president Donald Trump aan te gaan. De campagne wordt geleid door de groep Acronym en zou over een budget van 75 miljoen dollar kunnen beschikken om te beletten dat Trump in november volgend jaar de nieuwe presidentiële verkiezingen zou kunnen winnen en aan een tweede ambtsperiode zou kunnen beginnen. Donald Trump heeft tot nu toe ongeveer 25 miljoen dollar besteed aan reclamecampagnes op Facebook en Google. Dat is meer dan de drie grootste besteders bij de democraten samen. De campagne wil zich vooral toespitsen op regio’s waar een grote strijd wordt verwacht.

De Duitse autobouwer BMW heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 26,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met bijna 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met ruim 10 procent tot 1,5 miljard euro. De verkoop liep met 4 procent op tot 613.000 exemplaren – De Britse autobouwer Aston Martin heeft met de AMB 001 voor de eerste keer een motorfiets op de markt gebracht. In totaal worden echter slechts honderd exemplaren gebouwd. De kostprijs bedraagt 108.000 euro. De motorfiets is gebouwd is samenwerking met Brough Superior – Het Duitse concern Adidas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 6,41 miljard euro. Dat betekende een stijging met 9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 2 procent tot 644 miljoen euro.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft door een tweedaagse staking van het cabinepersoneel in totaal ongeveer 1.300 vluchten moeten schrappen. Daardoor zouden ongeveer 180.000 reizigers zijn getroffen. Het cabinepersoneel eist een loonsverhoging – De Japanse investeerder Softbank heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een operationeel verlies geleden van 704,4 miljard yen (5,8 miljard euro), tegenover een winst van 705,7 miljard yen dezelfde periode vorig jaar. Het verlies is vooral te wijten aan een zware afschrijving op WeWork – In de Verenigde Staten heeft het bedrijf Xerox, fabrikant van kopieertoestellen, een overnamebod gedaan op printerfabrikant HP Inc. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Een samensmelting zou onder meer een kostenbesparing van 2 miljard dollar kunnen opleveren.

De Chinese overheid wil het grootste deel van zijn belang in het omstreden conglomeraat Anbang, onder meer eigenaar van Bank Nagelmackers, van de hand doen. De Chinese overheid heeft een belang van 98 procent in Anbang – De Zwitsers-Belgische chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft tijdens het voorbije boekjaar een omzet geboekt van 7,3 miljard Zwitserse frank. Dat betekende een stijging met 5,2 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep met 3,2 procent op tot 368,7 miljoen frank – De Nederlandse energieleverancier Eneco bekijkt de mogelijkheden om in Seneffe een nieuwe gascentrale te bouwen. Gerekend wordt op een vermogen van 850 megawatt. Dat komt overeen met de capaciteit van een kleine kerncentrale. Eneco hoopt de centrale tegen midden volgend decennium operationeel te hebben.

Jean-Paul Van Avermaet wordt de nieuwe chief executive van Bpost. Momenteel is Van Avermaet (52) als directeur bij het beveiligingsbedrijf G4S actief. In februari volgend jaar moet hij Koen Van Gerven als topman van het Belgische postbedrijf opvolgen – De herstructurering zal bij het telecombedrijf Proximus zal maximaal 250 gedwongen ontslagen kosten. Dat heeft de directie van de onderneming gezegd. Volgens de vakbonden kan dat echter oplopen tot 500 ontslagen. In totaal wil Proximus 1.900 banen schrappen. Gerekend wordt op vrijwillig vertrek – Het bedrijf Vigo uit Wetteren, gespecialiseerd in orthopedische apparaten, wordt door zijn Duitse sectorgenoot Ottobock overgenomen. Financiële details over de transactie zijn niet bekend gemaakt. Vigo was tot nu toe in handen van de familiale groep Vanhouteghem.

De logistieke groep Warehouses De Pauw (WDP) heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen een bedrag van 200 miljoen euro opgehaald. De bijkomende middelen zullen worden gebruikt om de verdere groei van het bedrijf te financieren – Het wervingsbureau Jobfixers wil de volgende twee jaar zijn netwerk in Vlaanderen verdubbelen. Gestreefd wordt daarbij naar een uitbreiding tot honderdvijftig kantoren. Jobfixers werd twee jaar geleden opgericht door Philip Cracco en Lieven Bonamie. Over vier jaar wil het bedrijf een volledige dekking van het Vlaamse grondgebied hebben gerealiseerd – De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) neemt een belang in het metaalverwerkend bedrijf Hertecant uit Westerlo, fabrikant van roestvrije stalen flenzen. Hertecant is al vijf jaar in handen van investeerder Down2Earth Capital.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>