managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on november 8th, 2019

De Franse bandenfabrikant Michelin zal een afgeschreven Schotse fabriek ombouwen tot een innovatiecentrum. Het bedrijf maakt eerder bekend zijn fabriek in de Schotse stad Dundee tegen midden volgend jaar te sluiten. Nu werd echter beslist om de site om te bouwen tot het Michelin Scotland Innovation Parc (MSIP). Michelin zal in het nieuwe innovatiecentrum samen met de federatie Scottish Enterprise en het stadsbestuur van Dundee de volgende tien jaar een bedrag van 60 miljoen pond investeren. De site moet bedrijven en onderzoeksinstellingen aantrekken die zich focussen op duurzame mobiliteit, milieuvriendelijk transport en ecologische energieprojecten.

Het Amerikaanse concern Coty, verkoper van schoonheidsproducten, heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn boekjaar en omzet geboekt van 1,94 miljard dollar. Dat betekende een daling met 4,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf boekte een winst van 52,3 miljoen dollar, tegenover een verlies van 12,1 miljoen dollar het eerste kwartaal vorig jaar – Euronext heeft tijdens de maand oktober een gemiddelde transactie ter waarde van 8,573 miljoen euro laten optekenen. Dat betekende een daling met 13,4 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar – De Britse retailer Marks & Spencer heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 4,9 miljard pond. Dat betekende een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 17 procent tot 176,5 miljoen pond.

Het Italiaanse modeconcern Prada heeft een samenwerking opgezet met het Duitse sportmerk Adidas. Dat hebben beide bedrijven gemeld. Verdere details werden niet meegedeeld, maar analisten verwachten dat de partners aan een gezamenlijke sneakercollectie hebben gewerkt – China Pacific Insurance Group zou interesse hebben om een belang ter waarde van minstens 2 miljard dollar op te bouwen in de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re. De marktwaarde van Swiss Re wordt geraamd op een bedrag van ongeveer 35 miljard dollar – Het Franse museum Centre Pompidou heeft nu ook in de Chinese stad Shanghai een filiaal geopend. Het museum heeft naast zijn hoofdkwartier in Parijs ook vestigingen in Metz, Malaga en Brussel. Het Chinese complex werd ontworpen door de Britse architect David Chipperfield.

Eneco onderhandelt met het Bulgaarse concern Energy Market om alle elektriciteit uit zijn gascentrale in Vilvoorde tijdelijk af te nemen. Nu levert die centrale van 255 megawatt zijn stroom aan concurrent Engie. Maar dat contract loopt ten einde. Een overeenkomst wordt eind dit jaar verwacht – Ahold Delhaize heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 16,7 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 3,7 procent tot 724 miljoen euro – Het Belgische postbedrijf Bpost heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 881,5 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 0,9 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met bijna 18 procent tot 38,3 miljoen euro. Het volume brievenpost daalde met 7,8 procent –

CSBC?DEME Wind Engineering werkt mee aan de realisatie van een windturbinepark in Taiwan. Het bedrijf moet de funderingen van een windpark van Zhong Neng Wind Power transporteren en installeren – Vastgoedgroep Care Property heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 13,9 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 9,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De waarde van de portefeuille nam met 19,8 procent toe tot 624 miljoen euro – Het beeldvormingsbedrijf Agfa-Gevaert heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 553 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 2,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met 11 procent tot 24 miljoen euro. De beste resultaten werden opgetekend bij de radiologie en informatica voor de medische sector –

Verzekeraar Ageas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar 7,5 miljard euro inkomsten geboekt. Dat was een stijging met 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst nam met 27 procent toe tot 271,3 miljoen euro – De West-Vlaamse tapijtproducent Balta heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet geboekt van 155,6 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 7 procent naar 17,3 miljoen euro, vooral door een problematische opstart van ecommerce in de Verenigde Staten – Het Vlaamse cryptoplatform Delta wordt overgenomen door het Israëlische fintech-bedrijf Etoro. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Delta werd twee jaar geleden opgericht door de ondernemers Nicolas Van Hoorde, Lorenz Bogaert en Toon Coppens.