managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by marcho on December 1st, 2019

Investeerder Vision Investments uit Dubai neemt de Italiaanse modegroep Roberto Cavalli over. Vision Investments is de persoonlijke holding van Hussain Sajwani, topman van de vastgoedgroep Damac Properties. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld, maar volgens Italiaanse media zou er sprake zijn van 160 miljoen euro. Sajwani nam Roberto Cavalli over van de Italiaanse investeerder Clessidra. Al in juni had Damac aangegeven interesse te hebben in de Italiaanse modegroep, die in financiële moeilijkheden is geraakt. Twee jaar geleden sloten Damac en Cavalli een akkoord om rond het Italiaanse modemarkt in Dubai een reeks luxevilla’s te zullen bouwen. 

Drankenfabrikant Thai Beverage onderzoekt de mogelijkheid van een beursgang van zijn brouwerij-activiteiten in Singapore. Het bedrijf benadrukt wel dat de gesprekken zich nog in een vroeg stadium bevinden. Mogelijk zouden ook de brouwerijen in Thailand en Vietnam in de operatie worden opgenomen – In Noorwegen heeft de politie een onderzoek gestart naar Den Norske Bank, die zich mogelijk tot witwaspraktijken zou hebben geleend. Daarbij zouden gelden, grotendeels afkomstig uit Namibië, langs een IJslands visserijbedrijf zijn witgewassen – Het conflict tussen het Italiaanse concern Mediaset en zijn Franse aandeelhouder Vivendi blijft aanslepen. Verzoeningsgesprekken op last van een Milanese rechter hebben geen oplossing gebracht. Mediaset zou volgens Vivendi zijn Italiaanse aandeelhouder Fininvest bevoordelen.

De Japanse supermarktketen heeft het Britse fintechbedrijf Ocado ingehuurd om zijn ecommerce-activiteiten te organiseren. Ocado, de grootste retailer van Japan, wil met de samenwerking de dreigende concurrentie van rivalen zoals Amazon afweren. Ocado maakt door het akkoord zijn debuut op de Aziatische markt – Het bedrijf Vinted uit Litouwen, verkoper van tweedehandskleding, heeft met een kapitaaloperatie een bedrag van 128 miljoen euro opgehaald. Daarmee is de totale waarde van Vinted tot meer dan 1 miljard euro opgelopen. Vinted is daarmee de eerste unicorn van Litouwen – Het Duitse energiebedrijf Eon rekent dit jaar op een winst tussen 1,45 miljard euro en 1,65 miljard euro. Daarbij zal de overname van Innogy de verkoop van de divisie hernieuwbare energie ruimschoots compenseren. De integratie van Innogy zou volgens plan verlopen. 

De City Football Group, de holding rond de Engelse voetbalclub Manchester City, heeft een meerderheidsbelang verworven in de Indiase club FC Mumbai City. Dat heeft Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van de holding, gezegd. Mumbai City is daarmee het achtste team dat in de holding wordt opgenomen – Het Indiase bedrijf Ola, aanbieder van autodelen, wil zijn activiteiten ook in Londen aanbieden. De onderneming wil daarmee profiteren van de leemte die is opengevallen nadat de licentie van Uber is ingetrokken. Ola was al actief in verscheidene andere grote Engelse steden – In de Verenigde Staten heeft het contentplatform Scribd met een kapitaaloperatie een bedrag van 58 miljoen dollar opgehaald. Scribd levert betaalde toegang tot e-boeken, audioboeken en artikels van verschillende media. Scribd heeft meer dan 100 miljoen gebruikers.

Jack Dorsey, chief executive van Twitter, gaat volgend jaar drie tot zes maanden in Afrika wonen. Dat heeft Dorsey aangekondigd. Hij wijst erop dat Afrika in de toekomst, onder meer op het gebied van cryptomunten, sterk aan belang zal winnen. Dorsey is ook topman van het betaalbedrijf Square – De Nederlandse maaltijdbesteller Takeaway gaat in België hamburgers en andere gerechten van McDonald’s bezorgen. De samenwerking gaat van start in Gent, maar begin volgend jaar volgt een uitbreiding naar Brussel, Leuven, Luik en Antwerpen – Telecomoperator Belgacom praat met een vijftal partijen om zijn dochter Belgacom International Carrier Services (Bics) te versterken. Bics levert diensten aan andere telecombedrijven. Gehoopt wordt dat tegen eind dit jaar een akkoord zou kunnen worden bereikt.

De Belgische zinksmelterij Nyrstar heeft tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet geboekt van 1,6 miljard euro. Dat betekende een daling met 18 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies liep van 49 miljoen euro op naar 207 miljoen euro – Brouwer AB InBev heeft in Leuven zijn elektrische truck voorgesteld. De vrachtwagen zal vanaf april volgend jaar worden gebruikt om bier te leveren aan cafés in de binnensteden. Het voertuig werd gebouwd door de Duitse vrachtwagenproducent Man. AB Inbev realiseert hiermee een Belgische primeur – De Belgische maritieme groep Deme Offshore zal in Schotland de kabels voor een aantal offshore windmolens aanleggen. De opdracht heeft betrekking op het offshore windmolenpark Neart na Gaoithe, dat een capaciteit heeft van 450 megawatt.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>