managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Emissiehandel is voor Europese wegtransport niet geschikt

Posted by managing21 on januari 13th, 2020

Emissiehandel is geen ideale manier om de ecologische voetafdruk van het Europese wegtransport te verminderen. Dat zegt William Todts, directeur van Transport & Environment (T&E). Todts voert aan dat een dergelijke maatregel immers met belangrijke risico’s rekening zal moeten houden, terwijl de opbrengst volgens hem relatief beperkt zal blijven. Hij merkt daarbij op dat de emissiehandel de brandstofprijzen zal opdrijven en bij het publiek verzet zal doen oprijzen. Er moet volgens Todts daarentegen beroep gedaan worden op technische normen waaraan de gebruikers van het wegvervoer verplicht zullen moeten terugvallen.

Lees Verder