managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaan voelt zijn persoonlijke data minder goed beveiligd dan vroeger

Posted by managing21 on januari 13th, 2020

In de Verenigde Staten is een meerderheid van de bevolking ervan overtuigd dat hun persoonlijke data minder goed zijn beveiligd dan vijf jaar geleden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center, gebaseerd op een enquête bij meer dan vierduizend Amerikaanse consumenten. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 62 procent van de respondenten zich geen dag meer kan voorstellen waarin zijn persoonlijke gegevens niet door bedrijven zouden worden verzameld. Bovendien erkende 81 procent weinig controle te voelen over de data die door ondernemingen worden verzameld.

Lees Verder