managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Personeel Amerikaans spoorvervoer op één jaar gedecimeerd

Posted by managing21 on januari 13th, 2020

In de Verenigde Staten heeft het spoorwegvervoer vorig jaar meer dan twintigduizend arbeidsplaatsen geschrapt. Dat is de zwaarste ontslagronde sinds het de recessie ruim een decennium geleden. Dat zegt Heather Long, economisch correspondent van de Amerikaanse krant Washington Post. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid blijkt dat door de ontslagen het totale personeelsbestand van het Amerikaanse spoorwegvervoer het voorbije jaar met 10 procent is ingekrompen. Het fenomeen is volgens Long een symptoom van de problemen waarmee de industrie van de Verenigde Staten in het algemeen heeft te maken.

Lees Verder