managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Afrikaanse betaaltelevisie heeft 30 miljoen klanten

Posted by managing21 on januari 14th, 2020

Betaaltelevisie kent in Afrika momenteel 30,7 miljoen klanten. Die populatie zal de volgende vijf jaar echter met 54 procent toenemen. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Digital TV Research. De onderzoekers voorspellen dat de Afrikaanse betaaltelevisie midden dit decennium in totaal 47.26 miljoen gebruikers zal tellen. Met 10 miljoen klanten zal Nigeria op dat ogenblik in Afrika de grootste markt voor betaaltelevisie zijn geworden. Verwacht wordt dat Nigeria dit jaar Zuid-Afrika als marktleider op het continent zal aflossen. De inkomsten van de Afrikaanse betaaltelevisie zullen over een periode van vijf jaar met 31 procent oplopen tot 7,2 miljard dollar.

Lees Verder