managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Elektrische auto ziet ook Chinees marktaandeel nog verder oplopen

Posted by managing21 on januari 14th, 2020

In China hebben elektrische wagens eind vorig jaar een aandeel van 4,7 procent op de totale automarkt, tegenover 4,5 procent het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers van de China Association of Automobile Manufacturers (Caam). Er werden in China het voorbije jaar 1,21 miljoen elektrische wagens verkocht, tegenover 1,26 miljoen exemplaren het jaar voordien. Dat de sector ondanks die daling toch aan marktaandeel heeft gewonnen, is te danken aan de sterkere achteruitgang van de verkoop van wagens met een krachtbron op basis van fossiele brandstoffen. Die sector boekte vorig jaar nog en verkoop van 24,56 miljoen wagens, tegenover 26,82 miljoen exemplaren het jaar voordien.

Lees Verder