managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Televisie belangrijk reclameplatform om vrouwen te bereiken

Posted by managing21 on januari 14th, 2020

Adverteerders die een vrouwelijk publiek willen bereiken, moeten ook aan televisie aandacht besteden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Nielsen naar het mediagebruik in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden daarbij vast dat vrouwen gemiddeld 72,5 uur per week media consumeren, tegenover 67,5 uur voor mannen. Weliswaar verliezen traditionele media daarbij marktaandeel tegenover digitale platformen, maar toch blijft volgens de onderzoekers televisie een belangrijk medium om vrouwelijke consumenten te bereiken. Vrouwen zeggen immers vaker dan mannen dat televisiereclame nuttige informatie over nieuwe producten en goederen verstrekt.

Lees Verder