managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Oekraïne heeft het goedkoopste internet van de wereld

Posted by marcho on januari 17th, 2020

Oekraïne heeft het goedkoopste internet van de wereld. In dat land moet de gebruiker voor één megabit per seconde (mbps) immers slechts 0,06 dollar betalen. Dat blijkt uit een rapport van prijsvergelijker Picodi.com, gebaseerd op een analyse van de internetprijzen in tweeënzestig landen. Op de tweede plaats staat Rusland met een prijs van 0,08 dollar, gevolgd door Moldavië en Hongarije (0,10 dollar) en Kazakhstan (0,11 dollar). Zuid-Afrika heeft daarentegen het duurste internet van de hele wereld. Daar loopt de prijs voor één megabit per seconde immers op tot bijna 8,8 dollar. Picodi merkt verder op dat inmiddels 58,8 procent van de wereldbevolking toegang heeft tot internet.

Lees Verder