managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Protesten Hongkong wegen zwaar op mentale gezondheid bevolking

Posted by marcho on januari 17th, 2020

De problematische politieke en maatschappelijke situatie weegt in Hongkong zwaar op de mentale gezondheid van de bevolking. Dat blijkt uit een rapport van wetenschappers aan de University of Hongkong. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat tijdens de protestperiodes bijna een op drie inwoners van Hongkong symptomen van posttraumatische stress vertoonde. Bovendien bleek dat bij ongeveer een tiende van de bevolking aanwijzingen van een mogelijke depressie moesten worden opgetekend. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met niveaus die onder meer bij de bevolking in oorlogsgebieden worden geregistreerd.

Lees Verder