managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gaming domineert bestedingen aan mobiele applicaties

Posted by marcho on januari 18th, 2020

De wereldwijde mobiele gamingsector zal dit jaar een omzet halen van 100 miljard dollar, tegenover 86 miljard dollar vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent App Annie. De studie wijst er daarbij op dat games inmiddels een aandeel van 72 procent hebben in het totale bedrag dat in applicatie-winkels wordt uitgegeven. App Annie berekende dat vorig jaar in totaal 120 miljard dollar aan applicaties is uitgegeven, tegenover 101 miljard dollar het jaar voordien. Verder voorspelt het rapport dat dit jaar meer dan 240 miljard dollar aan mobiele reclame zal worden geïnvesteerd. Dat zou een stijging met 26 procent inhouden tegenover vorig jaar.

Lees Verder