managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2020

Het Amerikaanse concern Tupperware Brands boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 397,4 miljoen dollar. Dat was 16,39 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf realiseerde echter een winst van 63,8 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 39,4 miljoen dollar het tweede kwartaal vorig jaar. Miguel Fernandez, chief executive van Tupperware, zegt dat zijn verkopers tijdens het tweede kwartaal een grotere productiviteit hebben getoond, waarbij onder meer digitale instrumenten werden ingezet om de activiteit op te voeren. Daardoor zijn de vertegenwoordigers van Tupperware er volgens Fernandez in geslaagd om de negatieve impact van de coronapandemie op te vangen.

Het technologieconcern Alphabet boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 38,3 miljard dollar. Dat was 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 9,9 miljard dollar naar bijna 7 miljard dollar – De Amerikaanse farmagroep Gilead Sciences boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 5,1 miljard dollar, tegenover 5,7 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Gilead leed een verlies van 3,3 miljard dollar, tegenover 1,9 miljard dollar winst het tweede kwartaal vorig jaar – De Amerikaanse autobouwer Ford boekte tijdens het tweede kwartaal dit jaar een omzet van 19,4 miljard dollar. Dat was 50 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Een eenmalige bate leverde een kwartaalwinst op van 1,1 miljard dollar, tegenover een positief resultaat van 100 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar.

Het Amerikaanse betaalbedrijf Mastercard boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 3,3 miljard dollar. Dat was 19 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 1,9 miljard dollar naar 1,4 miljard dollar – Het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips boekte tijdens het tweede kwartaal dit jaar een omzet van 4,02 miljard dollar. Dat was 52 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 179 miljoen dollar, tegenover 2,1 miljard dollar winst het tweede kwartaal vorig jaar. De gemiddelde productie lag op 1,6 miljoen vaten per dag – Het Amerikaanse mediabedrijf Comcast boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 23,7 miljard dollar, tegenover 26,9 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde van 3,13 miljard dollar naar 2,99 miljard dollar.

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 5,5 miljard dollar. Dat was een daling met 2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 1,33 miljard dollar naar 1,41 miljard dollar – Het Amerikaanse chemieconcern Dupont de Nemours boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 4,8 miljard dollar. Dat was 12 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het verlies steeg van 500 miljoen dollar naar 2,5 miljard dollar – Het olieconcern Shell boekte het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 32,5 miljard dollar. Dat was 64,1 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 18,1 miljard dollar, tegenover een winst van 3 miljard dollar het tweede kwartaal vorig jaar. Shell is door de oliecrisis en de coronapandemie zwaar geraakt.

Het Zwitserse concern Nestlé boekte tijdens de eerste helft van dit jaar een omzet van 41,2 miljard frank. Dat was 9,5 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg echter met 18,3 procent tot 5,9 miljard frank. Opmerkelijk is de enorme groei in de verkoop van vegetarische producten – De Amerikaanse pakketbezorger United Parcel Service (UPS) boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 20,5 miljard dollar. Dat was ruim 13 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep met bijna 9 procent op tot 1,9 miljard dollar – De Duitse autobouwer Volkswagen boekte de eerste helft van dit jaar een omzet van 96,1 miljard euro. Dat was 23,2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf leed een verlies van 800 miljoen euro, tegenover een winst van 10 miljard euro dezelfde periode vorig jaar.

Het Franse olieconcern Total boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een operationeel inkomen van 821 miljoen dollar. Dat was 77 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De winst viel van bijna 2,89 miljard dollar naar 126 miljoen euro terug. De gemiddelde productie daalde met 4 procent tot bijna 2,85 miljoen vaten per dag – Het Amerikaanse farmabedrijf Johnson & Johnson (J&J) is tests met een experimenteel coronavaccin op mensen gestart. Het vaccin werd eerder op apen uitgeprobeerd en bleek al na één dosis een sterke bescherming te bieden – De Britse financiële groep Lloyds Bank boekte tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 2,5 miljard pond intresten. Dat was 17 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. De groep leed een verlies van 676 miljoen pond, tegenover 1,3 miljard pond winst gedurende het tweede kwartaal vorig jaar.