managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Chinese ruimtevaartbasis met themapark

Posted by marcho on September 26th, 2007

China heeft plannen om een vierde ruimtevaartbasis te bouwen. Die zou aangelegd worden op het eiland Hainan, in de omgeving van de stad Wenchang, ongeveer zestig kilometer verwijderd van de provinciehoofdstad Haikou. Aan de nieuwe ruimtevaartbasis wordt ook een themapark gekoppeld. China is, naast de Verenigde Staten en Rusland, het enige land dat mensen in de ruimte heeft kunnen brengen.

“China gaat steeds verder met zijn ruimtevaartambities,” aldus het magazine The Register. “In Wenchang wordt daarvoor een vierde ruimtevaartbasis gebouwd. De keuze voor Wenchang is volgens het Chinese persbureau Xinhua ingegeven omwille van zijn geografische ligging. De relatieve nabijheid van de evenaar laat immers toe de capaciteit van de raketten te verhogen en de levensduur van satellieten te verlengen.”

De nieuwe ruimtevaartbasis omvat een commandocentrum, een lanceerplatform, een fabriek voor raketassemblage en een toeristisch themapark. Meer details daarover zijn nog niet bekend gemaakt. China lanceerde in 2003 zijn eerste bemande raket. Sindsdien heeft het land zijn ruimtevaartambities opgedreven. Het heeft een maanproject bekend gemaakt, waarbij het de bedoeling is om op de maan helium te winnen. Dat project is inmiddels echter al verschoven van 2017 tot 2024.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>