managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Russische hotels tijdens World Cup 1.000 procent duurder

Posted by marcho on April 15th, 2018

Een groot aantal Russische hotels hebben in de aanloop naar de organisatie van de World Cup hun kamerprijzen sterk verhoogd. Dat is de conclusie van een rapport van de Rospotrebnadzor, het Russische federale bureau voor de bescherming van de consumentenrechten, die meer dan twaalfduizend hotels heeft gecontroleerd. Daarbij werden volgens de organisatie ongeveer vijftienhonderd administratieve overtredingen vastgesteld. Volgens Rospotrebnadzor moest worden vastgesteld dat 561 uitbaters met overdreven prijzen bleken te werken. In totaal werden voor 6 miljoen roebel of 96.000 Amerikaanse dollar boetes uitgedeeld. Er werden ook 187 waarschuwingen uitgedeeld.

De wedstrijden van de World Cup worden gespreid over de steden Moskou, St. Petersburg, Sochi, Kazan, Saransk, Kaliningrad, Volgograd, Rostov-on-Don, Nizhny Novgorod, Yekaterinburg en Samara. Op de betrokken locaties hebben veel hotels van de verwachte toestroom voetbalfans gebruik gemaakt om de prijzen van de overnachtingen gevoelig op te drijven. Een overzicht van het online platform Cheaprooms had daarbij aangegeven dat voor de groepsfase van het toernooi met prijsstijgingen van meer dan 1.000 procent met rekening moet worden gehouden. Voorspeld wordt dat die trend zich ook tijdens de volgende fases van het evenement verder zal doorzetten.

Onder meer wordt erop gewezen dat het Hotel Gallery Park in Volvograd normaal een tarief van 150 pond per nacht aangerekend. Rond de wedstrijd tussen Engeland en Tunesië worden echter prijzen van 1.202 pond voor twee nachten aangerekend. Nog duurder is het Anna Boutique Hotel in Kaliningrad, waar rond het treffen tussen Engeland en België een prijsverhoging met meer dan 1.000 procent tot 1.745 pond voor een verblijf van twee nachten zal moeten worden betaald. Wel wordt opgemerkt dat Moskou en Sint-Petersburg door hun groter aanbod ook meer mogelijkheden bieden om een betaalbare overnachting te vinden.

Gemiddeld wordt geraamd dat de hotels in Rostov-on-Don gemiddeld de hoogste prijzen aanrekenen, met een tarief van 826 pond voor een verblijf van twee nachten voor de wedstrijd tussen Brazilië en Zwitserland. Op de tweede plaats staat Kaliningrad met het treffen tussen Engeland en België met een bedrag van 826 pond.

Lees Verder

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>