managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europa schroeft ontwikkelingssamenwerking met 1,2 procent terug

Posted by marcho on April 16th, 2018

De lidstaten van de Organisatie voor Economische Ontwikkeling en Samenwerking (Oeso) hebben het voorbije jaar gezamenlijk 146,6 miljad dollar geïnvesteerd in ontwikkelingssamenwerking. Dat betekent een daling met 0,6 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Dat blijkt uit een rapport van het Development Assistance Committee (DAC) van de Oeso. Bij de Europese lidstaten moest een daling met 1,2 procent tot 82,7 miljard dollar worden geregistreerd. De ontwikkelingshulp vertegenwoordigt 0,49 procent van het gezamenlijke bruto binnenlandse product van de twintig Europese lidstaten van de Oeso.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>