managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Reclame heeft vooral betrouwbare celebrities nodig

Posted by marcho on April 16th, 2018

Voor beroemdheden in de reclame is betrouwbaarheid voor de geloofwaardigheid van het werk belangrijker dan expertise of aantrekkelijkheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de National Taiwan Ocean University en de University of Texas. De onderzoekers wijzen erop dat een beroemdheid niet noodzakelijk een positieve bijdrage leveren tot de boodschap van het merk en benadrukken dat het voor een sponsor in een aantal gevallen riskant kan zijn om met een beroemdheid te worden verbonden. Moderne celebrities zijn immers publieke figuren die door de sociale media nog intensiever op de voorgrond treden.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>