managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gezondheidsproblemen vaak basis economische ontwrichting

Posted by marcho on April 25th, 2018

Gezondheidsproblemen kunnen ook voor een economische ontwrichting zorgen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De onderzoekers stelden onder vast dat ongeveer 4 procent van de persoonlijke faillissementen moest worden toegeschreven aan medische uitgaven. Dat cijfer ligt weliswaar lager dan algemeen werd aangenomen, maar de onderzoekers wijzen nog op andere economische problemen die het gevolg kunnen zijn van een wankele gezondheid. Onder meer wordt gewezen op een gemiddeld loonverlies van 20 procent. Bij vijftigplussers bleek ook de tewerkstellingsgraad met 11 procent terug te vallen.

Lees Verder

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>